Novosti

Nedjelja, 01 Studeni 2015 08:50

CAP-ov odgovor na ranjivost djece

Tradicionalne strategije prevencije, poput upozoravanja djece na moguće opasnosti, pa čak i zastrašivanje, svakako su potrebne, ali ne jamče djeci sigurnost niti ih čine manje ranjivom. Primjerice, ne štite ih od zlostavljača koji su im poznati!

CAP-ove prevencijske strategije polaze od dječjih sposobnosti a ne od ograničavanja dječjih aktivnosti i očekivanja da roditelji mogu u svakom trenutku biti pokraj svoje djece i nadgledati ih.
CAP osnažuje djecu povećanjem svjesnosti o tome da imaju osnovna ljudska prava i poučavajući ih prevencijskim strategijama koje im pomažu zadržati ta prava.
U našem vrtiću tijekom siječnja i veljače održana je CAP edukacija za djelatnike privatnih i vjerskih vrtića u Splitu. Naš CAP tim (Lili Jajac, Jasmina Tadin, Renata Stolnik) nastavio je sa primjenom i razvijanjem stečenih kompetencija u radu s djecom-osposobljavajući svako dijete da bude jako, slobodno sretno.
Tijekom 2014/2015. edukatorice Renata Kubelka, Dijana Vrbanac, Renata Pelt održale su edukaciju na temu Dječji talenti za djelatnike privatnih i vjerskih vrtića. Nakon edukacije nastavile smo primjenjivati dobivena znanja, promatrati djecu i raditi s njima na nov način, imajući u vidu pojedinačne interese i jake strane svakog djeteta. Sastajemo se sa ostalim polaznicima, razmjenjujemo iskustva i dojmove i namjeravamo u idućoj godini tematiku edukacije približiti roditeljima.

U našem vrtiću sretno odrastaju djece unutar 4 odgojne skupine o kojima brinu
6 odgajateljica, ravnateljica, kuharica i pomoćnica, zdravstveni voditelj, 2 stručna suradnika pedagoga, računovodstveni voditelj.

Dječji vrtić Sv. Pavla apostola

OIB: 47638288363

Adresa: Pujanke, 14, 21 000 Split

Telefon: +385 21 377099

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Skupine: 4 mješovite

Broj odgajatelja: 5 i ravnatelj

Stručni suradnici: 3

Radno vrijeme: 06.00 : 00-20.00

Ravnateljica: Anica Kraljević